Naboer og frivillige i det lokale folkehus

Conni Sørensen tv. og Connie Bækby th.

Connie Bækby, 67, er frivillig i aktivitetsudvalget i Folkehuset Kolt-Hasselager og frivillig seniorvejleder ved Folkestedet i Aarhus. Hun træner, rejser og arbejder også lidt som hjælper i hjemmeplejen ved siden af tilværelsen som aktiv pensionist.

”Jeg kan godt lide at have en masse aktiviteter i kalenderen og lave noget, der skaber værdi for andre. Min mand døde i 2015, og efter jeg blev alene, har jeg skullet finde ud af, hvad der giver værdi for mig. Særligt da jeg gik på pension og fik ekstra tid at gøre med,” fortæller Connie Bækby.

En energi, der smitter
Den lille lommekalender, Connie bærer med sig rundt, er godt fyldt, og det er tydeligt at mærke, at hun får energi af at være på farten og hjælpe andre. En af dem, hun har rakt ud til, er naboen Conni Sørensen på 70.

”En dag var min frivillig-makker i Folkehuset Kolt-Hasselager forhindret, da vi skulle hjælpe til ved en fællesspisning. Det fik mig til at tænke på min nabo. Hun er for nogle år tilbage flyttet til Hasselager med sin mand, som hun passer derhjemme, og jeg tænkte, hun kunne have glæde af at møde nogle nye mennesker i lokalområdet,” fortæller Connie.

Connie Bækby ringede på nabodøren og blev mødt af Conni og hendes mand. Conni tøvede lidt, da Connie spurgte, om hun havde lyst til at hjælpe til ved fællesspisningen. Hendes mand var dog ikke i tvivl. ”Det synes jeg, du skal! Det lyder spændende,” sagde han. Sådan fik Connie inviteret Conni med i fællesskabet, hvor hun siden er kommet igen som frivillig til påskekrea, loppemarked og fællesspisninger. Hun tilbyder sin hjælp, når det kan passe ind, og hun elsker at være en del af arrangementerne.

At være frivillig lokalt
For Connie og Conni har det en særlig betydning at være engageret lokalt. Connie Bækby har boet i byen siden 1974 og er glad for at kunne være med til at invitere ind til arrangementer i det lokale folkehus. ”Det er skønt at se, at stedet også begynder at blive attraktivt for os nye pensionister. Det er i den her alder, vi skal lægge byggestenene til et godt seniorliv – inden vi gror fast derhjemme”.

Conni Sørensen var nok groet lidt fast i det nye hus, indtil Connie ringede på døren. For hende er det en unik mulighed for at møde mennesker fra lokalsamfundet, hun ellers ikke ville komme i kontakt med. ”Jeg synes, det er skønt at møde for eksempel børnefamilierne til loppemarked og fællesspisning. Nu hilser vi på hinanden, når vi mødes i brugsen. Det er rigtig hyggeligt,” fortæller Conni, der også har haft sin mand med til en af husets fællesspisninger. ”Det var en skøn aften og gav os noget nyt at snakke om, da vi kom hjem,” fortæller Conni.

Bliv en del af et fællesskab
Kunne du også tænke dig at blive en del af et nyt fællesskab? Så kan du f.eks.:

  • Kontakte dit lokale folkehus: Find folkehus
  • Møde nye mennesker på genlydaarhus.dk eller tale med GENLYDs fællesskabsformidler Louise på tlf.: 41 87 36 87