Projekter
Her kan du få et indblik i de større projekter, der er i gang i folkehusene.

Sammen med folkehusenes frivillige, brugere og lokale samarbejdspartnere tilpasser vi løbende husenes fysiske rammer og indhold, så det matcher de aktuelle lokale behov og ønsker. Det kan være alt fra opstart af et nyt madfællesskab eller keramikværksted til samarbejde med lokale foreninger eller nytænkning af aktivitetslokaler og udendørsområder i de enkelte folkehuse. Her kan du læse om nogle af de projekter, der er i gang eller på vej i folkehusene lige nu.
Projekt F:LOK - Folkehuse og Lokale kræfter
I Projekt F:LOK – Folkehuse og Lokale kræfter afprøver vi nye måder at skabe mere liv, flere fællesskaber og mere engagement i folkehusene. Projektet er støttet af Nordea-fonden og tager udgangspunkt i seks temahuse og arbejdet med at sprede inspiration og erfaringsudveksling på tværs af alle folkehuse.
Projektet blev igangsat til et opstartsmøde den 13. marts 2025, hvor alle råd var inviteret.
Øvrige projekter
På baggrund af beslutningen om fremtidens folkehuse er det besluttet, at der skal ses på særligt tilpassede muligheder for fællesskaber og samarbejdspotentialer for otte folkehuse. Her får du et indblik i husene og deres udviklingsprojekter.
Det er besluttet, at Folkehuset Gellerup skal renoveres og udvikles, så de fysiske rammer kan favne fællesskaber for endnu flere. Brugere af Folkehuset Gellerup bliver i den forbindelse inviteret til at komme med input og ønsker til renoveringen.
Vi skal styrke kendskabet og tilgængeligheden til Folkehuset Viby. Arbejdet er i fuld gang og vi har igangsat følgende:
- Efter at caféen i en periode kun har haft åbent i et begrænset omfang, er den nu åben fra klokken 9.00-13.30 alle hverdage. Personalet glæder sig til at invitere på kaffe, hjemmebag og frokost.
- Der er lavet tydeligere og bedre skiltning, så det er nemmere at finde hen til og rundt i folkehuset. Derudover er der frigivet p-pladser ved plejehjemmet Borgvold, så der er bedre muligheder for at parkere eftermiddage, aftener og weekender.
- Der er frigivet et lokale til folkehus-aktiviteter efter kl. 16 i hverdage og hele dagen i weekender.
Derudover bliver der arbejdet på at gøre caféen endnu mere indbydende og fleksibel, så der er mulighed for at benytte dele af cafelokalet til arrangementer. Sidst, men ikke mindst, undersøges mulighederne for at organisere og styrke selvtræningen i huset.
Folkehuset Carl Blochs Gade har et særligt fokus på lighed i sundhed og sårbare borgere. I den forbindelse er folkehuset i dialog med foreningen Social Sundhed om et samarbejde. Derudover arbejdes der på en række fysiske forbedringer af huset, herunder et løft af cafelokalet, så den egner sig bedre til de forskellige aktiviteter og bliver mere indbydende.
Folkehuset Åbyhøj har etableret et styrket samarbejde med plejehjemmet. Det har ført til et løft af cafeen og mere liv i folkehuset.
I Folkehuset Skåde er der igangsat et samarbejde med husets råd om udviklingen af cafeen som et borger- og foreningskøkken.
I løbet af 2025 skal der igangsættes et arbejde og en dialog om fællesskaber og lokale samarbejdspotentialer i Folkehusene Dalgas, Folkehuset Toftegården og Folkehuset Abildgården. Brugere bliver inviteret til lokale dialogmøder medio 2025.
Se mere om Folkehuset Dalgas her