Byd velkommen til F:LOKs nye projektmedarbejdere
Projekt F:LOK - Folkehuse og Lokale kræfter har budt velkommen til seks nye projektmedarbejdere, som i de kommende år skal afprøve nye måder at skabe endnu mere liv, endnu flere fællesskaber og endnu mere engagement i de aarhusianske folkehuse. Her kan du møde dem og få et indblik i, hvad de ser frem til at arbejde med.

Fra venstre: Kristina, Stine, Louise, Ole, Helle og Peter
Folkehuset Møllestien: Helle Ladekjær
I Folkehuset Møllestien skal der arbejdes med temaet ”Sundhed og bevægelse”, og her er Helle netop trådt ind som ny projektmedarbejder. Hun har en baggrund fra DGI, hvor hun har arbejdet med sundhedsfremme, frivillige fællesskaber og brobygning mellem foreninger og lokalsamfund.
”Det er ikke nogen hemmelighed at min store passion er bevægelse i alle former – så min drøm for huset er i høj grad også at skabe bæredygtige fællesskaber, hvor bevægelse kommer til at spille en større rolle”, siger hun.
Helle ser frem til at udvikle aktiviteter, der gør bevægelse til en naturlig og tilgængelig del af hverdagen for flere borgere.
Folkehuset Ankersgade: Ole Grøndahl Jørgensen
Med mange års erfaring fra det aarhusianske kulturliv er Ole nu ansat i Folkehuset Ankersgade, hvor temaet er ”Kultur og fællesskaber”. Han har tidligere arbejdet i institutioner som Frontløberne, ARoS, Radar og Godsbanen, og han ser store muligheder i at styrke de kulturelle fællesskaber lokalt.
”Jeg glæder mig til at gøre folkehusene til omdrejningspunkt for lokale fællesskaber. Det kan kun ske, hvis der er stærke lokale kræfter, der vil lege. Dem skal jeg have kortlagt og inviteret ombord," siger han.
Folkehuset Vejlby: Kristina Blockx
Kristina er ny projektmedarbejder i Folkehuset Vejlby. Med en baggrund inden for bæredygtig udvikling, samskabelse, events og kommunikation bringer hun en bred palette af erfaringer med sig.
”I Folkehuset Vejlby skal vi arbejde med, hvordan vi sikrer et generationsskifte i folkehusene og gør sundhed og fællesskab tilgængeligt for alle. Jeg vil derfor arbejde for, at nye målgrupper får øjnene op for Folkehuset Vejlby og føler sig set og mødt i huset,” fortæller Kristina, som ser frem til samarbejdet med både frivillige og lokale aktører.
Folkehuset Trige: Louise Madsen
"I Folkehuset Trige skal vi arbejde med temaet ”Lighed i sundhed”, og det er et tema, der ligger mig meget på sinde – både professionelt og personligt. Jeg ved, hvor afgørende det er, at alle får mulighed for at tage del i meningsfulde fællesskaber og sunde hverdagsliv, uanset baggrund, ressourcer eller livssituation."
Ordene kommer fra Louise, der netop er startet som projektmedarbejder i Folkehuset Trige. Louise har tidligere været projektleder på indsatsen ”Ulighed i Sundhed” i PsykInfo Midt.
Folkehuset Tranbjerg: Stine Hamann Pedersen
Stine har en baggrund som kommunikationsrådgiver og bliver nu en del af Folkehuset Tranbjerg. Hun glæder sig til at styrke det fællesskab og den frivillighed, der allerede blomstrer i folkehuset.
”For mig handler F:LOK om at sætte rammerne for et endnu mere inkluderende sted, hvor man som borger kan spejle sig, få lyst til at være med og opleve, at der er plads til én – uanset livssituation og interesser. Jeg glæder mig til at starte et tættere samarbejde med det lokale bibliotek, og ser mange muligheder i at bygge bro mellem folkehusene og litteraturen – både fysisk og mentalt, siger hun.
I Tranbjerg skal der netop arbejdes med temaet ”Samarbejde med det lokale bibliotek”, og Stine ser frem til at udvikle aktiviteter, hvor litteraturen bliver en døråbner til nye fællesskaber i Tranbjerg.
Folkehuset Harlev: Peter Fritz Tofft
Peter er et kendt ansigt i Folkehuset Harlev. De seneste 8 år har han haft sin vante gang i folkehuset som frivilligkonsulent, men nu tiltræder han stillingen som projektmedarbejder. Folkehusets tema er ”Fællesskab i opland” og Peter glæder sig især til at være undersøgende på fællesskaber og frivilligheden generelt - både i folkehuset og i lokalsamfundet.
”Og så glæder jeg mit til at få afdækket mulighederne for samarbejde med civilsamfundet i Harlev. Fællesskaber, samhørighed og frivillighed er ofte en stærk muskel i mindre lokalsamfund”, siger han.
Om Projekt F:LOK – Folkehuse og Lokale kræfter
- Projektet er støttet af Nordea-fonden og skal være med til at afprøve nye måder at skabe endnu mere liv, endnu flere fællesskaber og endnu mere engagement i de aarhusianske folkehuse.
- Sammen med lokale aktører vil vi blandt andet blive klogere på, hvordan vi kan invitere mere mangfoldighed ind og arbejde med frivillighed på nye måder.
- Seks temafolkehuse kommer til at danne base for projektet, men projektet favner alle folkehuse – blandt andet ved at etablere venskabshuse.
- Der vil under hele projektet være fokus på, hvordan læring kan deles på tværs, og hvordan alle folkehuse, der har lyst, kan dele og gå på rov i hinandens gode erfaringer.