Folkeskoleklasse laver kreativ skraldekunst i Folkehuset Kolt-Hasselager

Ræv lavet af skrald

Af Camilla Wæver Steskow, Folkehusene

En kirkeugle, en ræv og en hasselmus er bare nogle af de dyr, eleverne fra 3.X på Bavnehøj Skole udformede i Folkehuset Kolt-Hasselager sammen med dansklærer Christian. Samskabelseskonsulent i folkehuset Charlotte Pless havde budt eleverne ind i husets hyggelige rammer til kreativ fordybelse med limpistol, saks og snor.

”Det har været en stor fornøjelse at have børnene på besøg, og de har virkelig hygget sig og lavet nogle fantastisk flotte dyr ud af skrald. De faste gæster i huset har nydt det liv, børnene har givet, og de har været meget nysgerrige på børnenes projekter,” fortæller Charlotte.

Kirkeugle pyntes

Fra skrald til kunst

Børnene havde inden besøget fundet information om det truede dyr, de skulle udforme, og havde samlet skrald, særligt pap fra husholdningen, der kunne bruges til projektet. Også de orange skaller fra et kinderæg havde fundet vej til genbrugskassen, og blev brugt til de flotteste baller på et sødt pindsvin. Kreationerne blev efterfølgende udstillet i folkehuset til glæde for husets gæster. 

”Inden børnene drog hjem og afsluttede deres to dage hos os, fortalte en af pigerne, at de ville ønske, de kunne komme til krea i folkehuset hver dag. Det er så dejligt at opleve, at vores rammer og samarbejdet om grønne initiativer vækker glæde hos små som store,” siger Charlotte Pless, der glæder sig til mange flere samarbejder om klima-projekter med Bavnehøj Skole og andre interesserede. 

Har du en idé til et samarbejde, kan du kontakte samskabelseskonsulent Charlotte Pless for en snak om mulighederne: pchv@aarhus.dk / 21 34 06 14.

3.X fine udstilling med skraldekunst

Aarhus’ første grønne folkehus 

Folkehuset Kolt-Hasselager er Aarhus’ første folkehus med en grøn profil. Det betyder, at der er særlig vægt på aktiviteter og fællesskab omkring klima, genbrug og biodiversitet. Alle er velkomne til at tage del i husets arrangementer eller være med til at starte nyt op. 

Læs mere på Folkehuset Kolt-Hasselagers Facebookside: (20) Folkehuset Kolt-Hasselager | Hasselager | Facebook