Hvid januar i folkehusene

Kigger man ud, er januar farvet hvid. Folkehusene har også fået et drys, ikke kun med sne. Vi er nemlig gået sammen med Folkesundhed Aarhus, FOF Aarhus og Folkestedets Venner om en kampagne for Hvid januar, der har til formål at skabe refleksion over og dialog omkring alkoholvaner og forbrug.

Kender du det, at du egentlig gerne vil køre hjem, men at selskabet nok forventer, at du drikker lidt øl/vin til aftenens arrangement? Og at det kan være svært at takke nej?

I folkehusene vil vi gerne støtte op om, at det er okay at vælge alkohol fra og alternativer til, uden at der skal studses over det.

Vi giver ikke en løftet pegefinger til alkohol, men en håndsrækning til dem, der gerne vil vælge alternativer til i sociale sammenhænge.

Derfor har vi i anledning af kampagnen fået brygget en specialøl med 1% alkohol; en folkehus-fællesskabs-øl på 60 cl, som vi opfordrer til at dele over en let snak om alkohol.

Øllen og kampagnen er en del af Aarhus Kommunes indsats for at fremme en sundere alkoholkultur, og vi er glade for at være med og lægge rammer til i folkehusene hvor fællesskaber mødes, festlige arrangementer afholdes og mange spiser deres daglige frokost.

Øllen kan købes i flere folkehus-caféer, og vi har uddelt 800 øl til frivilliges arrangementer i januar med opfordring til at støtte op om kampagnen ved deres sociale arrangementer.

Få en smagsprøve ved et af nedenstående arrangementer eller find øllen i en folkehus-café nær dig.

Om øllen

Vores Folkehus-Fællesskabs-Øl er en specialøl brygget af Aarhus Bryghus. Den har 1% alkohol og er brygget på bygmalt, hvedemalt, sukker og humle. Med sine 60 cl er den oplagt at dele.